Девојчице и девојке да буду још видљивије

БЕОГРАД: Жене из Покрета социјалиста су поводом обележавања Међународног дана девојчица оцениле да девојчице и младе девојке морају бити још видљивије и активније у свим сегметима друшта и да је образовање пут ка бољем њиховом положају.
devojcica devojka
Фото: pixabay.com

Бити девојчица је привилегија, а не терет и у складу са тим, Актив жена ПС ће увек кроз свој рад и политичко деловање давати свој допринос у промовисању права девојчица, саопштио је Актив жена Покрета социјалиста.

Проблеми са којима се суочавају девојчице, почевши од разних врста дискриминације, преко малолетничких бракова и вршњачког насиља нису проблеми једне државе или друштва појединачно, то су проблеми са којима се суочава читав свет, а када је реч о Србији, сматрамо да је наша држава заиста одговорно и озбиљно приступила решавању ових проблема.

Велике и сјајне жене, угледне и светски признате Српкиње, својим знањем, храброшћу и пожртвованошћу, учиниле су свет бољим и вреднијим местом за живот и управо примери тих великих и умних жена треба да буду подстицај и мотив свакој девојчици у Србији, наводи се у саопштењу.

Важно је да свака девојчица има свест о томе да је успех остварив и да само својим радом, трудом и учењем могу да постану шта год оне пожеле, стоји у саопштењу.

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести