Дачић уручио избелицама кључеве од 30 станова у Голубунцима

СТАРА ПАЗОВА: Потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић данас је у Голубунцима свечано уручио избеглицама са простора бивше Југославије кључеве од 30 станова, у оквиру реализације Регионалног стамбеног програма у Републици Србији.
ivica dacic, Tanjug/video
Фото: Ивица Дачић Фото: Танјуг/видео

За овај пројекат - Потпројекат 4 издвојено је 18,6 милиона евра, а вредност радова у Голубинцима износи 736.913 хиљада евра.

Дачић је том приликом изразио задовољство што уручује кључеве онима који су, како је навео, пре више од две деценије неправедно протерани из својих домова и пожелео им срећу у новим домовима.

"Моје задовољство је утолико веће, јер је управо на овом месту пре непуне две године отпочета реализација Потпројекта 4, којим смо покушали да испунимо очекивања оних који све ове године живе у избегличким условима", навео је Дачић и захвалио корисницима станова што нису изгубили наду "да за њих долази лепше и сигурније животно раздобље".

Министар је истакао да држава посвећено ради на пружању помоћи и збрињавању свих избеглих са простора бивше Југославије, те да су обезбеђена средства за решавање стамбених потреба за више од седам хиљада избегличких породица.

До сада, у оквиру овог програма, додељено је близу 3.800 стамбених јединица, а у току је додела више од 200 пакета грађевинског материјала и скоро 100 сеоских кућа, прецизирао је Дачић.

О успешности Потпројекта 4, како је рекао, говори и то да су до сада завршени станови у осам јединица локалне самоуправе: у Ариљу, Зрењанину, Лозници, Кладову, Неготину, Врњачкој Бањи и у Темерину, од укупно 13 у којима се гради.

Дачић је подсетио да је и у Старој Пазови 27. августа 2018. године положен камен темељац за изградњу 169 станова из Потпројекта 5 са циљем да што већи број угрожених породица добије стамбено решење.

Свечаном уручењу кључева присуствовали су председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, шеф Сектора за сарадњу у Делегацији Европске уније у Србији Ингве Енгстром, в.д. сталног координатора УН-а и шефа Представништва УНХЦР-а у Србији Ханс Фридрих Шодер, комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић, као и државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић и директор Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Драган Катуц.

EUR/RSD 117.5748
Најновије вести