Дачић на Војној академији о улози дипломатије

БЕОГРАД: Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић одржао је на Војној академији у Београду предавање полазницима Генералштабног и Командно-штабног усавршавања Школе националне одбране, на тему „Улога дипломатије у заштити националне безбедности Републике Србије“.
v
Фото: Tanjug (video)

Дачић је говорио о улози дипломатије у остваривању и заштити националних интереса, истакавши важност тзв. „меке моћи“ у савременим глобалним кретањима на међународној политичкој сцени, саопштило је Министарство спољних послова.

Министар је упознао полазнике Школе са приоритетима спољне политике Србије и активностима које српска дипломатија свакодневно спроводи у њиховој реализацији.

У том контексту, министар Дачић је нагласио да је питање одбране територијалног интегритета кључни спољнополитички приоритет Србије, а питање Косова и Метохије наш највећи политичко-безбедносни изазов.

Дачић је указао и на значај процеса европских интеграција и унапређења сарадње и добросуседских односа у циљу регионалне безбедности и стабилности.

Он је изразио захвалност на позиву да одржи предавање на Војној академији, указавши да је овај скуп још једна потврда веома успешне сарадње Министарстава спољних послова са Министарством одбране и Војском Србије, која се реализује у духу заједништва и солидарности на бројним задацима спровођења државне политике.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести