Чобан: На дигиталном самиту око 1.000 учесника

БЕОГРАД: Директор Color Press Групе Роберт Чобан рекао је да шести "Дигитал Самит" који се одржава у Београду окупља око 1.000 посетилаца и 100 панелиста који ће данас и сутра говорити о традициналним медијима, различиитм платформама за гледање као што су Нетфлиџ и ХБО, али и о друштвеним мрежама и њиховом утицају.
robert coban
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Чобан је подсетио да је самит данас отворио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и да је говорио амерички амбасадор Кајл Скот, док ће се сутра обратити министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, као и амбасадори Румуније и Индије.

Румунија и Индија су, каже, на глобалном нивоу најнапредније земље када је реч о ИТ сектору, односно њихови стручњаци су најбољи у свету.

Када је реч о напретку Србије, Чобан каже да је, према актуелним подацима, буџет за филмове у 2019. години чак једанаест пута већи у односу на 2012. годину, те да су филмски радници, глумци, сценаристи, камермани успослени унапред три, четири године и да немају слободне термине.

То је заиста добро, успели смо неким законским одредбама да привучемо велики број страних филмаџија и да конкуренција провајдера, нових играча на том тржшиту, пре свега мислим на Јунајтед медију и Телеком створи можда неку хиперпродукцију. Видећемо да ли ће бити довољно гледалаца, кажу да се тренутно у Србији снима чак 25 домаћих серија, рекао је Чобан.

Када је реч о Color Press Групи и дигитализацији, Чобан подсећа да су они почели као компанија из традиционалног миљеа, а да су своје магазинске брендове, већину њих, када је интернет постао важан, пренели и на портале.

Уз портале, ту су и канали на друштвеним мрежама, Youtube канали, а истовремено смо схватили да људи у дигиталном добу имају чак још већу потребу да се друже, да поставе питања, да заједно попију кафу, да имају неку врсту интеркације. Мислим да је то трећа плалтформа - конференције, манифестације и све ''живе ствари'' које су нама важне, рекао је Чобан.

Овогодишњи Дигитал 2019. окупиће, у београдском хотелу Метропол, најзначајнија имена из ових области из целог региона као и бројне госте из иностранства.

Дигитал је конференција на којој учествују директори телекома у региону и то је једини скуп који окупља прве људе водећих оператера: МТС, ВИП, Теленор, Дојче Телеком, Орион, Мтл Бугарска, Телеком Словениа…

Учествује велики број гостију из иностранства, а биће организовани и Б2Б састанке с потенцијалним партнерима.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести