Четири адвокатске канцеларије из региона убудуће заједно

БЕОГРАД: Четири адвокатске канцеларије, из Србије, Хрватске, Словеније и Северне Македоније, које се баве пружањем услуга из области пословног права, основале су адвокатску мрежу под називом Лекс Адриа, за пружање прекограничне правне подршке широм јадранске регије.
sud, pixabay
Фото: pixabay.com

Оснивачи ове мреже су адвокатске канцеларије: "Доклестић, Репић & Гајин" (ДР& Г)из Србије, "Видан адвоатска канцеларија" из Хрватске, "Унцар & Партнери" из Словеније и "Георги Димитров Адвокати" из Северне Македоније, с тим што ће поред Србије, ДР&Г покривати и Црну Гору и Босну и Херцеговину.

Слободан Доклестић из канцеларије "Доклестић, Репић & Гајин" каже за Тањуг да је оснивањем мреже Леџ Адриа формализована досадашња сарадња између поменутих адвокатских канцеларија која траје већ неко време, кроз заједнички рад на неколико пројеката и оних који су у току.

Циљ удруживања је јачање регионалних капацитета чланова који ће путем Леџ Адриа, наставити да пружају високо квалитетну, уједначени и ефикасну правну подршку широм целог региона бивше Југославије, саопштено је из канцеларије ДР&Г.

Канцеларије чланице Леџ Адриа пружају спектар правних услуга и деле визију искоришћавања мреже за пружање потпуно интегрисане прекограничне правне подршке.

Свака фирма чланица има велико искуство у професионалним достигнућима и у пружању сложених правних савета и подршке међународним клијентима у складу са највишим стандардима у индустрији, наводи се у саопштењу.

Такође је указано да структура и организација посла у удружењу, обезбеђују да клијент добија првокласни правни савет у једној контакт тачки (из једне од канцеларија), без обзира на јурисдикцију на коју се односи.

На овај начин, како се тврди, клијент може да има бенефите од ефикасне организације посла - путем једне контакт тачке, уједначене правне услуге, интегрисаних тимова и комбиноване регионалне прекограничне експертизе и знања свих чланова Лек Адриа.

Чланство у овој адвоактској мрежи могуће је само на позив из мреже.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести