CarGo: Полиција да се уздржи од незаконитих наређења

БЕОГРАД: Удружење грађана "CarGo" одржало је данас миран протест испред зграде Полицијске управе за град Београд са кога је затражено да се испита непримерено поступање полиције приликом акције, како је наведено, нелегалног одузимања возила прошлог уторка када је приведено и осам чланова удружења.
protest cargo, tanjug
Фото: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bg, ilustracija

Председник удружења Александар Вучић са скупа "Стоп црвеним качкетима" рекао је да је поднета "притужбу због несавесног, незаконитог и непримереног рада и поступања појединих запослених у Полицијској управи, Бригади и Интервентној јединици 92.

Али, како каже и понашања "црвеним дуксевима и црвеним качкетима који су из прикрајка на Новом Београду издавали батинашке наредбе".

Вучић је најавио да ће иста притужба са доказима бити поднета председнику Србије и председници Владе Србије, министрима, судијама, тужиоцима и ЕУ.

Пред бројним окупљеним "пружаоцима услуга" који су чланови Удружења CarGo, који су на главама имали црвене качкете, Вучић је рекао и да је унутрашња контрола МУП-а последња брана у заштити угледа и части полиције.

"Полиција мора да се уздржи од спровођења незаконитих наређења", рекао је он и додао како је приликом прошлонедељених догађаја CarGo организовао миран скуп а добио насилан одговор.

На крају протестног скупа "Стоп црвеним качкетима" чланови CarGo-а скинули су црвене качкете са глава и окачили на ограду зграде Полицијске управе за град Београд.

EUR/RSD 117.5757
Најновије вести