Британска донација Министарству одбране

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас у Војномедицинском центру "Карабурма" уручењу донације коју је Министарство одбране Велике Британије и Северне Ирске упутило Министарству одбране Србије, у виду опреме за спречавање ширења вируса Ковид-19.
ban_3136_1588945010
Фото: http://www.mod.gov.rs

Захваливши амбасадорки у Београду Шан Меклауд, Вулин је поручио да ће донирана средства, међу којима је и тунел за дезинфекцију, бити од велике помоћи лекарима и медицинском особљу.

"Помоћ нам је заиста неопходна. Ово је тунел за дезинфекцију који помаже нашим лекарима и медицинским сестрама да остану здрави. Овај тунел је један од разлога зашто у Војномедицинском центру Карабурма, без обзира што наши лекари раде са најтежим пацијентима, немамо ниједног зараженог здравственог радника", рекао је Вулин, преноси Министарство одбране.

У питању је знак солидарности, навела је британска амбасадорка.

Она је истакла да се данас слави Дан победе у Европи те да јој је драго што се ради заједно против заједничког изазова, коронавируса.

"Ово је мали знак солидарности. Овде смо да донирамо тунел за дезинфекцију Министарству одбране. Донирали смо, такође, фрижидере за лекове и визире. Мали знак солидарности. Морамо да радимо заједно", казала је Меклауд.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести