Боравишна такса на Златару од ове године 100 динара

НОВА ВАРОШ: Власници угоститељских објеката, мотела, хотела, коначишта на Златару обавештени су да је боравишна такса од почетка ове године уместо досадашњих 50 динара по дану по особи, сада 100 динара.
z
Фото: Youtube Printscreen

Директор Туристичке организације Златар Бранко Пуцаревић каже да промена у цени такси не мења пословање смештајних капацитета у оквиру сеоских домаћинстава, јер, подсећа, они плаћају порез паушално, на годишњем нивоу, без одвајања цене боравишне таксе.

"Од наплаћених боравишних такси по новој цени у општинску касу годишње ће се сливати четири милиона динара, па ће уз повећање туристичке понуде, општина Нова Варош сузбити сиву економију и побољшати биланс у локалној каси", каже Пуцаревић за Глас западне Србије.

Наводи да је прошле године на тој планини остварено 120.000 ноћења, додајући да се смештајни капацитети проширују и да је само прошле године изграђено 130 нових апартмана.

“Уз помоћ Владе Србије употпуњени су садржаји који су обогатили нашу туристичку понуду, од дечијег игралишта, зип лајна и пешачке стазе", рекао је Пуцаревић.

Истиче да ће и ове године у фокусу бити ширење смештајних капацитета.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести