Американац Чарлс Катер који обожава нашу земљу добио српско држављанство

Један од познатијих Американаца у Србији, Чарлс Катер, добио је пасош Србије.
kater
Фото: Youtube Printscreen

Влада Србије одобрила је држављанство Србије држављанину САД Чарлсу Катеру који је многима познат као промотер наше земље на друштвеним мрежама где не кријући хвали све што је српско.

„Најпоноснији сам носилац српског пасоша и стојим иза те изјаве", поручио је надахннуто Катер посетиоцима на Јутјуб каналу.

Чарлс Катер је поставио снимак на Јутјубу где се види да у руци држи пасош и личну карту Србије.

„Моје прво суботње јутро од када сам држављанин Србије и моја прва кафа од када сам српски држављанин“, поносно објављује Катер.

"Сада могу да гласам, купујем некретнине, идем у Русију, Кину и Кубу без визе... мој живот је сада 100 пута бољи, али главни разлог што сам желео овај пасош је због поноса. Ја сам тренутно најпоносниј власник српског пасоша у овој земљи", рекао је он на снимку.

Катер је написао: "Трајало је 10 година, али се коначно десило! Влада Србије ми је дала држављанство као "почасном грађанину". Сад сам поносни Србин".

На Фејсбуку је објавио фотографију америчког и српског пасоша, уз опис: "Званично је". „Оно што је најбоље, могу да останем овде колико год желим. Не морам да бринем о једногодишњим визама. Мој живот је управо постао сто пута бољи. Али главни разлог због којег сам желео овај пасош је понос. Ова земља ми значи све", навео је Катер.

Тврди да је тренутно најпоноснији носилац српског пасоша.

„И стојим иза те изјаве јер је ово нешто што сам желео годинама", додаје Катер.

Он је и на свој профил на Фејсбуку поставио профилну фотографију на којој љуби пасош Србије.

Када је кренуо да преузме документа написао је: „Ово ће бити веома посебан тренутак. Можда би 5. јун требало да буде моја слава".

Он је у Србију дошао 2010. године након свађе са једним Србином преко друштвене мреже на страници "Ја мрзим Америку". На крају расправе Србин му је рекао да дође и да се сам увери и Чарлс је то учинио. Након неколико посета одлучио је да се пресели у Србију и сада је стациониран у Новом Саду.

Након много видео снимака и фотографија у којима странцима објашњава предности живота у Србији, велику пажњу јавности заокупила је његова објава из 2018. године поводом годишњице НАТО бомбардовања наше земље.

У тексту који је поставио на свом Фејсбук профилу овај Американац је тада подсетио велики број својих пријатеља и пратилаца на тој друштвеној мрежи да је 24. марта почело бомбардовнање Србије од стране земаља чланица Северноатлантске алијансе.

"Пре 19 година, Клинтон, Блер и НАТО прекршили су међународно право отпочевши своју тромесечну кампању бомбардовања српског народа. Уништили су скоро сваки мост у земљи, бројне фабрике, неколико болница, путнички воз, електричне централе, кинеску амбасаду, зграду РТС-а и бројне стамбене зграде", написао је Катер.

"Нелегално бомбардовање убило је 2.500 невиних људи, жена и деце. Осакатило је економију и натерало многе да напусте своју земљу. Веома је лоше то што се велике западне силе неће наћи пред међународним судовима због кршења међународног права."

"Овај Американац, који живи у Србији, желео би да се поводом годишњице извини српском народу. Извињавам се због нелегалних поступака које је моја земља починила вашој земљи и вашем народу. Молим се за то да се кривци једног дана буду принуђени да одговарају пред судом за своје нечасне и одвратне злочине против вашег народа... а и против мог народа, такође", истакао је Катер.

"Живим са, радим са, дружим се са, борим се са, плачем са, славим са Србима свакога дана последњих осам година. За вас ће увек бити места у мом срцу", написао је Чарлс Катер, завршивши своју поруку на српском језику, речима: "Волим вас, Срби!"

Сада активно промовише Србију на друштвеним мрежама.

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести